tisdag, februari 28

Kantarellrisotto med spenat

1 färsk vitlök
1 gul lök
5 dl. arborio ris
grönsaksbuljong
4 dl vitt vin
kantarell svamp
fryst spenat
pinjenötts kärnor
ca. 0.9 l vatten
parmesanost

börja med att hacka vitlök och lök, fräs i en stor kastrull i lite olivolja tills löken är mjuk. Häll i riset, och fräs i några minuter.
Häll i vinet och kok upp och vänta tills riset har sugit upp all vätska, sedan häll buljongen i vattnet, varva på lite vatten i sänder , och späd på när riset har sugit upp all vätska. Fortsätt så tills riset är mjukt fast har bra tuggmotstånd.
Samtidigt som du rör i riset; rosta pinjekärnorna på medium varm panna, tills de tagit färg. lägg dom åt sidan. fräs upp kantareller med peppar o salt, fräs upp spenaten tills det är torrt.
röra pinjrnötter, spenat o svamp till en röra.
När riset är klart, ha i riven parmesanost, smaka till med salt o peppar och häll i spenatröran.

Servera risottoen pressat som en liten boll på tallriken, spruta över lite crema de balsamico och njut till ett gott vitt vin.
Smakligt måltid!

1 kommentar:

Anonym sa...

mm, gott, tyvärr så misslyckas jag alltid med risotto.